Papanașii se află în categoria celor mai îndrăgite dulciuri ale copilariei, alături de gogoși si clătite.
Reprezintă un desert ușor de preparat, extrem de gustos și apreciat de către toată lumea,
clasându-se pe primele locuri printre cele mai bune dulciuri de casă!
Iată câteva trucuri pentru prepararea celor mai gustoși papanași!
Indiferent de rețeta pe care o alegi, brânza folosită trebuie aleasă cu grijă, să fie proaspătă și
grasă. De asemenea, este bine ca brânza să fie foarte bine scursă înainte de o incorpora în
aluat!
Făina trebuie să fie cernută de două ori, amestecată apoi cu praful de copt și adăugată în ploaie
peste brânza cu ouă. Se poate folosi și griș, care va face aluatul pufos și delicat!
Papanașii trebuie să fie copți în cratiță cu ulei mai mult, așa cum se procedează la prăjirea
gogoșilor.
Se servesc calzi, cu smântână cât mai grasă! și dulceață de casă, după preferințe.
La Mami Acasă îi puteți servi atât cu smântână și dulceață de afine, cât și cu ciocolată!